dimarts, 1 de setembre del 2009

DURISSIMA CURSA DELS 15 POBLES

Diumenge, cumplint amb el ritual anual, vam anar a "estragar-nos" a la cursa de muntanya de la Val d'Aran, la cursa dels 15 pobles. Amb l'objectiu clar de baixar temps respecte a l'any passat, vam decidir pujar uns quants dies abans del que era habitual, el dia abans i a tot drap.
Aquest any però, hem descobert el Camin Reiau, que en poc més de 15 minuts ens porta del camping on estavem fins la sortida, cosa que ens estalvia la "madrugá" de cada any. Així doncs despertador a les 7:45 (s'ha de dir que em vaig adormir), un caferet i cap a la sortida. Arribem a les 8:45, just per deixar la bossa amb la roba, fer la pixadeta abans de la sortida i una mica d'estiraments. Aquest any ha vingut també el Víctor, un amic de Les que també fa esport i aquest any s'animat a fer-la.
A les 9:00 sortida, davant els que correm i darrera els caminants. 300 mts de baixada i comença la pujada que no pararà fins als 5 kms a Arres de Jus. En aquell punt ja havia perdut per davant al Víctor i per darrera esperava que m'agafés el Fernandes. Baixada fins a Pont d'Arros, llarga i empinada en molts trams que comença a fer mal a les cames. Arribada al Pont, km 10 de cursa. Ni rastre dels companys. Segueixo endavant intentant arribar a Betlan, lloc de sortida a les 11 de la cursa i caminada infantil, abans de que sortin els menuts. A les 11 en punt passo per Betlan, i encara no han sortit, això dona ànims per tal de intentar arribar a Vielha amb un temps per sota de les tres hores. Pujada de Betlan a Montcorbau, la que cada any s'atraganta ja amb els kms que es porten a sobre, però aquest any s'ha fet més animats, inclús després parlant amb el Fernandes, també ho confirmava.
Ara ja es "echar el resto" fins a Vielha, però les baixades ens porten les primeres rampes a les cames, cosa que fa que disminieixi el ritme tot i ser costa avall. Entrada a Vielha i una vegada a meta, 2h 52 min, objectiu completat. El Víctor ha fet un temps de 2h 32 min, mentre que el Fernandes, patint rampes i amb parades per estirar va fer un temps de 3h 00 min.
Al finalitzar, cap a la dutxa amb la sorpresa de que aquest any hi havia aigua calenta i ja pensant en l'any vinent.

2 comentaris:

  1. Anònim1/9/09

    Hola Miguelillu,
    Enhorabuena por la cursa, buscando las clasificaciones he dado con tu blog y viendo que coincidímos en varias cursas me sale del alma saludarte, también hice la tri de la Vila, pero no la pude acabar debido a un accidente en el tramo de ciclismo,(rompí un semáforo con el hombro) ahora, después del entreno del domingo, creo que ya estoy preparado para la próxima, Puigcerdá.
    Si quieres y me vés, nos podémos saludar, llevo el maiot amarillo y negro, C. A. Igualada, Dorsal 789.

    José

    ResponElimina
  2. Lo tendré en cuenta. No voy a Puigcerdà, però si que estaré en el triatlon popular de Tgna y en el Garmin de Barna el 18-10 (ja veras en el calendario de actividades).
    Estaré al caso de encontrarte, ya que soy nuevo en el tri desde este año y no estoy federado por tanto no tengo dorsal fijo para darte.
    Que te vaya muy bien la de Puigcerdà y ojalá podamos saludarnos pronto en alguna prueba.
    Salud y kilómetros.

    ResponElimina